Premiéra mezi smetánkou. Anderson si zajistil Turnaj mistrů

- Jan Vojkůvka

Mužská tenisová sezona se chýlí ke svému vyvrcholení a na nejlepší hráče světa čeká už jen poslední turnaj, na němž mohou bojovat o účast na Turnaji mistrů. To se už ale netýká Kevina Andersona, který si titulem ve Vídni zajistil postup na ATP Finals.

Jihoafrický tenista se kvalifikoval jako šestý v pořadí a připojil se k Rafaelu Nadalovi, Novaku Djokovičovi, Rogeru Federerovi, Alexandru Zverevovi a Juanovi Martinu Del Potrovi. Poslední jmenovaný ale utrpěl před nedávnem vážné zranění kolene a do Londýna se nevydá.

Anderson prožil letos fantastickou sezonu. Kromě titulu ve Vídni triumfoval také v New Yorku a dostal se až do finále Wimbledonu. O trofej si zahrál také v Pune a Acapulcu.

Dvaatřicetiletý Anderson je prvním Jihoafričanem od roku 1995, který se na Turnaj mistrů podívá. Před 23 lety se to podařilo Waynovi Ferreirovi, jenž vypadl v základní skupině a to i přes vybojování dvou výher ze tří zápasů.

V Paříži se bude hrát o poslední tři pozice pro závěrečný podnik sezony. Ve hře jsou ještě Marin Čilič, Dominic Thiem, Kei Nišikori a John Isner.