Deset brejkbolů jsem ještě neodvrátila, smála se Plíšková. Výhra jí dodá sebevědomí

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková vstoupila do závěrečného Turnaje mistryň skvěle. Souboj s dánskou obhájkyní titulu Wozniackou vyhrála 6:2 a 6:4, navíc v utkání odvrátila všech deset brejkbolů. „To se mi ještě asi nikdy nestalo,“ smála se česká vítězka posléze na tiskové konferenci.

„Deset z deseti, vím o tom,“ reagovala na dotaz novinářů, zda ví, jakou měla během střetnutí se světovou dvojkou úspěšnost při odvrácení brejkbolů. „Myslím, že lepší čísla jsem na servisu v takové situaci ještě neměla,“ zářila spokojeností.

Plíšková ustála i složitou situaci v posledním gemu, kdy při podání na ukončení zápasu čelila nepříznivému stavu 15:40. Ani zde ale Wozniackou do hry nepustila. „Tento stav jsem během zápasu otočila dvakrát nebo třikrát. Můj servis byl v pořádku, čísla jsem po něm měla dobrá. Snažila jsem se hrát hlavně první servis a střídat rychlost úderů, což je na tomto povrchu hodně důležité,“ odhalila svůj recept na úspěch hráčka, která se v novém vydání žebříčku WTA propadla z páté na osmou pozici.

S Wozniackou se Plíšková utkala na Turnaji mistryň už před rokem, v semifinále se však tehdy radovala ve dvou setech Dánka. Nyní česká tenistka rivalce porážku oplatila. „Caroline je skvělá a pracovitá hráčka, hodně míčů dokáže vrátit. Jsem šťastná, že se mi podařilo zvítězit, s výkonem jsem spokojená,“ pochvalovala si dále úvodní vystoupení Plíšková, kterou v úterý čeká přemožitelka krajanky Kvitové Ukrajinka Svitolinová.

A do zápasu půjde posílena. „Vítězství mi dodalo sebedůvěru v to, že zde mohu porážet ty nejlepší hráčky,“ věří Plíšková.