Halepovou zastavily problémy se zády, do Singapuru jede Bertensová

- Jan Havlovic

Simona Halepová se musela odhlásit z letošního ročníku Turnaje mistryň, kde měla startovat popáté v řadě. Světová jednička tak učinila kvůli přetrvávajícím problémům se zády a vyhřezlou ploténkou. „Je to tak lepší s ohledem na mé zdraví. Záda nejsou v pořádku,“ říká světová jednička. Místo Halepové se do Singapuru poprvé v kariéře podívá Nizozemka Kiki Bertensová.

Ještě ve středu odpoledne Halepová na Instagramu informovala fanoušky, že je na cestě do Singapuru. Sama ale věděla, že její zdravotní stav není ideální. Světová jednička se ale startu mezi tenisovou smetánkou nechtěla vzdát. Právě triumf z prestižního turnaje pro osm nejlepších hráček sezony Halepové ve sbírce chybí.

Zdraví je ale na prvním místě, a tak Halepová účast v Singapuru musela odříct. Na vině jsou přetrvávající problémy se zády a vyhřezlou ploténkou. „To rozhodnutí bylo hrozně těžké. Myslím, že je to poprvé v mé kariéře, kdy se odhlašuji z tak velké akce,“ říká světová jednička v oficiálním prohlášení.

„Je to tak lepší s ohledem na mé zdraví. Záda nejsou v pořádku, minulé čtyři týdny jsem ani pořádně netrénovala. Nejsem připravená hrát na takové úrovni,“ uvědomuje si Halepová, která zakončí sezonu podruhé v řadě na pozici světové jedničky.

Do Singapuru tak pocestuje Nizozemka Kiki Bertensová, pro kterou to bude premiérová účast na tomto prestižním podniku. Los skupin letošního ročníku Turnaje mistryň, na kterém se v singlu představí Petra Kvitová a Karolína Plíšková, proběhne tento pátek.