Federer: Rád dělám fanouškům radost, ale dělají kvůli mně šílené věci

- Jan Havlovic

Hráč formátu Rogera Federera má po světě miliony fanoušků. Někteří z nich by udělali cokoliv, aby se s legendou světového tenisu mohli alespoň na chvilku potkat. „Často dělají i bláznivé věci, aby mi udělali radost,“ líčí Federer své zkušenosti.

Rafa Nadal měl na Mallorce jednoho fanouška, který chodil třináct kilometrů pěšky, aby mohl sledovat tréninky legendárního španělského tenisty. Podobně „bláznivé“ fanoušky má i Roger Federer, který popularitou možná Nadala ve světě i předčí.

„Stává se často, že fanoušci dělají bláznivé věci, aby mi udělali radost. Tetování na různých částech těla, viděl jsem vytetované logo RF a podobné věci,“ vyjmenovává Federer. „To mi přijde trochu šílené,“ směje se.

Největší oběť ale podle Federera přinášejí diváci, kteří cestují po celém světě, aby mohli sledovat Švýcara v akci. „Utrácí za to spoustu peněz za lístky na zápasy i za letenky,“ všímá si sedmatřicetiletý tenista.

„Ono ale stačí vidět ty fanoušky, jak nemohou uvěřit tomu, že mě skutečně potkali. Je to krásný pocit dělat jim radost,“ dodává dvacetinásobný grandslamový šampion.

Samotný Federer dělal v uplynulém týdnu radost fanouškům v Basileji, kde na domácí půdě získal již devátý titul. Nyní zápolí legenda švýcarského sportu na turnaji Masters v Paříži.