WTA

Sedm Češek v Singapuru! Jistotu postupu má i Plíšková, děkovat může Sasnovičové

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková má zajištěnou účast na Turnaji mistryň! Česká tenisová jednička může děkovat Bělorusce Sasnovičové, která v osmifinále turnaje v Moskvě vyřadila Nizozemku Kiki Bertensové po setech 6:3, 4:6 a 6:3. Plíšková je tak poslední jistou účastnicí prestižního podniku v Singapuru, kde se letos představí hned sedm českých tenistek!

Před Plíškovou stál před podnikem v Moskvě jasný úkol. Vyhrát dva zápasy a zajistit si účast na Turnaji mistryň. Už hned první krok ale české tenisové jedničce nevyšel, když schytala debakl od domácí Very Zvoranerovové.

V tu chvíli bylo jasné, že pokud Nizozemka Kiki Bertensová dojde alespoň do semifinále, pojede do Singapuru na úkor Plíškové právě ona. Ale ani nizozemská reprezentantka nezvládla tíhu okamžiku a vypadla v Moskvě hned po prvním zápase. Bertensová nestačila ve středečním odpoledním duelu na Bělorusku Sasnovičovou, které podlehla po setech 3:6, 6:4 a 3:6.

Nyní je tak jasné, že poslední jistou účastnicí letošního ročníku Turnaje mistryň je Karolína Plíšková. Kiki Bertensová je aktuálně první pod čarou a bude muset čekat, zdali se některá z tenistek na poslední chvíli neodhlásí.

To hrozí v případě světové jedničky Simony Halepové, která se kvůli přetrvávajícím problémům se zády a vyhřezlou ploténkou odhlásila z turnaje v Moskvě v ohrožení je i její účast v Singapuru.

Letošního Turnaje mistryň se tak zúčastní rekordních sedm českých tenistek – Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, Andrea Sestini Hlaváčková, Barbora Strýcová, Květa Peschkeová a právě Karolína Plíšková.