FOTO: Štěpánek obdrží královskou korunu! Podívejte se, jak vypadá

- Jan Havlovic

Radek Štěpánek se již tento čtvrtek rozloučí ve vysočanské O2 areně s aktivní kariérou. Firma LASVIT, partner akce „Český lev se loučí“, si připravila pro hlavní hvězdu večera unikátní skleněnou korunu. Na výjimečné sklářské výrobky této firmy se mohou těšit i další účastníci rozlučky, tedy Novak Djokovič, Leander Paes a Tommy Haas.

Bývalý český daviscupový reprezentant se ve čtvrtek na exhibici v Praze rozloučí s fanoušky. Na závěr dvouhodinové show v pražské O2 areně bude Štěpánek korunovaný unikátním skleněným klenotem od české společnosti LASVIT, která je partnerem akce.

Ručně tvarovaná koruna byla vyrobená speciálně pro tuto událost podle návrhu předního českého designéra a uměleckého ředitele LASVITu Maxima Lečovského.

„Stovky utkání, kterými tenisté za život projdou, jsou jen stupínky k tomu, aby jednou usedli na pomyslné královské křeslo světové tenisové jedničky. Radek se na kurtech vždycky bil jako lev a českého lva nosil do zápasů jako talisman na dresu, i proto jsem chtěl, aby měl tenhle šťastný symbol i na skleněné koruně,“ říká Velčovský.

Řemeslně náročná skleněná koruna je jediná svého druhu. Pod vedením Velčovského ji vytvořil sklářský mistr Jiří Pačínek. Skleněný klenot zdobí ručně tvarovaná soška lva.

K trofejím se vyjádřil i samotný Štěpánek. „Některé části scénáře znám do posledního detailu, ale některé mi Česká sportovní s Liborem Boučkem tají. Tak se nechám překvapit. Ale když jsem viděl trofeje, které jsou na závěr připravené, zatajil se mi dech. Je skvělé hrát ve svém posledním zápase o takovou krásu,“ říká hlavní aktér rozlučky.

Ani Novak Djokovič nepřijde zkrátka. Pro úřadujícího šampiona Wimbledonu a US Open vyfoukli skláři na Novoborsku korunu s motivem tenisového míčku. Další hráči dostanou oba po skleněném „královském jablku“ a stejná trofej je připravená i pro partnery akce, která proběhne v pražské O2 areně 18. října od 18:30 pod záštitou České sportovní a.s.


Galerie