WTA

Pomoc pro Plíškovou? Halepová se odhlásila z Moskvy. V ohrožení je i Singapur

- David Soumar

Simonu Halepovou trápí zdravotní problémy a musela se odhlásila z turnaje v Moskvě. Do hry ji nepustí záda a přetrvávající problémy s vyhřezlou ploténkou. Od turnaje v Pekingu nemohla naplno trénovat a doufala v návrat na ruském turnaji. Na Kremlin Cupu se ale neukáže a nejistý je i její start na Turnaji mistryň. Absence Halepové v Singapuru by přinesla jistotu účasti Karolíně Plíškové.

„Zkusila jsem udělat všechno, abych byla připravená v Moskvě hrát. Bohužel mě ale záda do hry nepustí. Pořád cítím bolest a nechci riskovat. Samozřejmě mě odhlášení mrzí, ale zdraví je přednější,“ konstatovala světová jednička na sociálních sítích. Namísto Halepové tak do pavouku moskevského podniku poskočila Valentini Grammatikopoulouová z Řecka.

Halepová se na kurtu objevila naposledy před dvěma týdny, kdy v Pekingu musela po úvodním setu vzdát zápas prvního kola s Ons Jabeurovou z Tuniska. „Lékaři mě ujistili, že operace není třeba. Dalšími zápasy bych si ale mohla přivodit dlouhodobější zranění,“ citoval vysvětlení hráčky, která zakončí sezonu jako světová jednička, web Sport24.

Fanoušci rumunské hráčky se ale s obavami ptají: Jak rychle se tenistka zvládne dát do pořádku?

„Pokud nebudu schopná hrát v Moskvě, pochybuji o mé účasti v Singapuru,“ varovala už dříve Rumunka. Nyní je odhláška z Kremlin Cupu na světě a začíná se pochybovat i o účasti světové jednička na závěrečném Turnaji mistryň. Absence Halepové by mohla pomoci Karolíně Plíškové. Ta by tím získala jistotu, že se na závěrečný turnaj kvalifikuje.