Kuriózní challenger. Hráče vyhnali na kurty ve dvě hodiny ráno!

- Filip Lefenda

Napěchovaný denní program donutil organizátory challengeru v Dominikánské republice minulý týden k netradičnímu kroku. Tenisté museli hrát na kurtech až do půl čtvrté do rána, což samozřejmě nezůstalo bez odezvy.

„V Santo Domingu je půl druhé ráno a stále začínají zápasy,“ podivoval se na svém twitteru portugalský novinář José Morgado. „A mají začít i další,“ dodal během sdílení rozhovoru s Kolumbijcem Giraldem, jehož zápas skončil za totální tmy hodinu po půlnoci.

Giraldo ale na tom nebyl zdaleka nejhůře. „Je pět minut po třetí hodině ranní a Elias s Arevalem jsou v Santa Dominze pořád na kurtu,“ informoval o netradiční „noční směně“ obou borců Morgado.

Jeho portugalský krajan Elias nakonec zvítězil a získal tak první vítězství od května letošního roku. Z kurtu ovšem odcházel až pět minut po půl čtvrté ráno!

Další den už organizátorům zhatilo plány počasí, a tak si mohli hráči pořádně odpočinout. „Dnes žádné hraní do čtyř do rána,“ zoufal si sarkasticky Morgado.

Kuriózní antukový challenger v Dominikánské republice, jenž mocně narušovalo deštivé a větrné počasí, nakonec ovládl Chilan Christian Garin, jenž zdolal ve finále ve třech setech nasazenou argentinskou dvojku Delbonise.