Konec dobrý, všechno dobré. Nešťastný podavač se dočkal zadostiučinění

- Marek Bartošík

Čas od času se stane, že se podavač nachomýtne do nepříjemné situace. Někdy ho trefí rychle letící míček, jindy mu vyčiní tenista. Zdraví nebezpečné je pak extrémní vedro v Melbourne. Naprosto výjimečná souhra náhod však nastala v Šanghaji, kde byl jeden podavač obětí hned ve dvou případech.

V předloňském ročníku zahrál Vasek Pospisil rychlé první podání, které skončilo v autu. Returnující Grigor Dimitrov se po míčku natáhl, ale netrefil ho. To patrně překvapilo mladého podavače, jenž vzápětí inkasoval bolestivý úder do břicha. Dimitrov se ho okamžitě vydal utěšit a povzbudit, za což si tehdy vysloužil zasloužený respekt.

Letos v Šanghaji téhož podavače zaskočil bouřlivou oslavou Alexander Zverev. Jeho zaťatá pěst by jistě vyděsila i mnohem staršího jedince. Klučinův úlek vyvolal v internetových diskuzích nejrůznější vtipy. Reakce Zvereva však byla hodná gentlemana. S podavačem se sešel a věnoval mu čelenku. K tomu dodal, že se s chlapcem zase potkají na kurtu. Ten jistě doufá, že ho světová pětka, a nyní už také kamarád, podruhé nevystraší.