Obhájkyně titulu Strýcová v Linci po boji padla a opustí elitní třicítku

- Marek Bartošík

Nasazená trojka a loňská šampionka Barbora Strýcová dohrála v rakouském Linci ve čtvrtfinále. Nad její síly byla nenasazená Alison Van Uytvancková, která po výhře 3:6, 6:4 a 6:4 postupuje do semifinále.

Utkání začala lépe česká tenistka, která hned v úvodním gemu prolomila podání své soupeřky. Po ztrátě této výhody ve čtvrté hře ji obnovila za stavu 3:3. Strýcová Belgičanku posléze brejkla ještě jednou a první set vyhrála hladce 6:3.

Druhý set rozhodl jediný ztracený servis Strýcové. Van Uytvancková jej získala ve třetím gemu. Obhájkyni titulu až na jedinou výjimku ještě ve druhé hře vůbec nepustila k brejkbolu a bez problémů vyrovnala.

Rozhodující dějství se velmi podobalo tomu předchozímu. Belgičanka brejkla českou favoritku ve třetím gemu a od té doby ji pustila k jediné šanci na vyrovnání. Bojovnice Strýcová ještě za stavu 3:5 odvrátila tři mečboly. V následující hře ale Van Uytvancková na servisu duel, který trval bezmála dvě a půl hodiny, hladce uzavřela a postoupila do svého teprve druhého letošního semifinále.

Strýcová si kvůli neúspěšné obhajobě titulu v žebříčku pohorší z 29. na 32. místo. Podobně je na tom i v letošním žebříčku, kde jí prozatím patří 33. příčka.

Upper Austria Ladies Linz (ženy, AUT, 250 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Alison Van Uytvancková (BEL, 56.) – BARBORA STRÝCOVÁ (29.) [3] 3:6, 6:4, 6:4