K podavačům míčků se musíme chovat s respektem, vzkazuje Federer Verdascovi

- Marek Bartošík

Na nedávném turnaji v Šen-čenu se španělský veterán Fernando Verdasco v semifinálovém souboji s Jošihitem Nišiokou obořil na podavače míčků. Podle Španělova mínění mu včas nepodal ručník, za což mladíkovi přímo na kurtu vyčinil. Na Verdascovo chování nyní zareagoval Roger Federer.

„Samozřejmě vždy chcete respektovat podavače míčků za jejich skvělou práci. Ne pro každého tenistu je ovšem jednoduché kontrolovat své emoce,“ vyjádřil se na tiskové konferenci v Šanghaji sedmatřicetiletý Švýcar.

Čtyřiatřicetiletý Verdasco při svém negativním výlevu prohrával proti Nišiokovi 2:4 ve druhé sadě poté, co tu první hladce ovládl. Bohužel to od něj byl už druhý podobný incident během pouhého čtvrt roku. Takto se rozčílil na červencovém turnaji v Hamburku.

Ale zpět k Federerovi. Ten dále vyzdvihl důležitost mladých nadšenců pro bílý sport i fakt, že sám působil na domácím turnaji v Basileji jako podavač. Po finále ročníku 1993 dokonce obdržel z rukou vítěze Michaela Sticha pamětní medaili.

„Současní podavači možná budou tvořit budoucnost tenisu. Když se mi vše zdařilo a opouštěl jsem turnaj, byl jsem nadšený. Nestalo se nic špatného, ani mě nenapadalo, že mi tenisté nejsou vděční. Přesně o toto se my musíme postarat,“ připomněl Federer.