Lákadla příštího týdne: Plíšková o všechno v Moskvě, čtveřice Češek v Lucemburku

- Jan Havlovic

Příští týden bude pro české tenisové fanoušky pořádně zajímavý. V Moskvě bude hrát o Turnaj mistryň Karolína Plíšková. V hlavním ruském městě zkusí štěstí také Barbora Strýcová a Lukáš Rosol v kvalifikaci ATP turnaje. V Lucemburku budou hrát hned čtyři české naděje a v Antverpách se představí Jiří Veselý.

České tenisové příznivce bude pochopitelně nejvíce zajímat moskevský Kremlin Cup. Právě v ruském hlavním městě totiž bude bojovat Karolína Plíšková o Turnaj mistryň v přímém souboji s Američankou Stephensovou a Nizozemkou Bertensovou o dvě postupová místa.

Poblíž Kremlu se představí také Barbora Strýcová, která se do Moskvy přesune z rakouského Lince. V moskevských halách najde útočiště i Lukáš Rosol, který se po pěti měsících znovu představí v kvalifikaci ATP turnaje.

Zajímavé to bude z českého pohledu také v Lucemburku. Hlavní českou nadějí bude Kateřina Siniaková, která si sice přivezla z Číny výtečnou formu, ale v Linci vypadla hned v prvním kole. V hlavním městě malého státu Lucemburska by měla být nasazenou hráčkou.

Kromě Siniakové si zde zahrají o hlavní soutěž i Tereza Smitková, Kristýna Plíšková a kometa letošního US Open Karolína Muchová.

Příští týden se hraje také tradiční turnaj v nizozemských Antverpách. Do hlavní soutěže se zde dostal Jiří Veselý, pro kterého to bude pravděpodobně jeden z posledních turnajů v této sezoně. 

WTA

VTB Kremlin Cup – Moskva
Hlavní soutěž – Karolína Plíšková (6.), Barbora Strýcová 

BGL BNP Paribas Luxembourg Open
Hlavní soutěže – Kateřina Siniaková (33.)
Kvalifikace – Kristýna Plíšková (97.), Tereza Smitková (141.), Karolína Muchová (148.)

ATP

European Open – Antverpy 
Hlavní soutěž – Jiří Veselý (92.)

VTB Kremlin Cup – Moskva
Kvalifikace – Lukáš Rosol (171.)