Strýcová otevřeně o nudných zápasech i vaření. Co práskla na deblovou parťačku?

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová ve středu v rakouském Linci úspěšně zahájila cestu za obhajobou loňského titulu. V odpoledních hodinách poté odpovídala na Instagramu na dotazy fanoušků. Otázky se točily jak kolem tenisu, tak i o vaření, nudných zápasech, ale i deblové parťačce Andree Sestini Hlaváčkové.

Během středečního odpoledne měl kdokoliv z řad tenisových fanoušků možnost položit Barboře Strýcové otázku na instagramovém profilu turnaje v rakouském Linci. Sama česká tenistka poté na šest z nich odpověděla.

Úvodní otázka se týkala samotných duelů dvaatřicetileté tenistky, která své fanoušky často napíná a vítězí až po dramatickém průběhu. Vyhraje Strýcová někdy i „nudný“ zápas? „Nejsem ten typ člověka, a tak nemohu hrát nudné zápasy,“ odůvodnila Češka s úsměvem.

Kterou herní činnost považuje za svou nejlepší? „Moje voleje a kraťasy,“ odpověděla česká reprezentantka bleskově. Strýcové přátelé přezdívají „bee“ (v češtině "včela" – pozn.) – jak tato přezdívka vznikla? „Včely mám obecně ráda a jeden z mých kamarádů mi tak před několika lety oslovil. Od té doby už mi tak oslovuje opravdu mnoho lidí,“ vysvětluje.

Poté přišla na řadu poměrně netradiční otázka ohledně vaření. „Miluji vaření a moc ráda se dívám na to, jak někdo vaří. Teď bohužel nemám na vaření moc času, ale po konci kariéry se ze mě stane šéfkuchař,“ říká v nadsázce dobře naladěná Strýcová.

Poté vyprávěla vtipnou historku se svou deblovou parťačkou Andreou Sestini Hlaváčkovou. „Andy má ráda sladkosti. Teď jsem byly v Číně a ona si vzala s sebou sladkosti z French Open. Z grandslamů si vždy odveze nějaké sladkosti,“ práskla Strýcová na svou kamarádku, se kterou se znají takřka od narození.

Závěrečná otázka směřovala na nejoblíbenější grandslamový turnaj dvaatřicetileté Strýcové. „Miluji Australian Open. Lidé jsou tam hrozně přátelští a mám v oblibě jak místí jídlo, tak také výborné počasí,“ zakončila Strýcová video-odpovědi na instagramovém profilu WTA Linz.

Nyní čekají Strýcovou znovu tenisové povinnosti. Nasazená trojka turnaje v rakouském Linci vyzve ve čtvrtek odpoledne v rámci osmifinále krajanku Kristýnu Plíškovou.


Galerie