Gesto šampiona! Nadal obul gumáky a pomáhá pří záplavách na Mallorce

- Jan Havlovic

Španělský ostrov Mallorca zasáhly v posledních dvou dnech bleskové záplavy. Přírodní katastrofa vstoupila také do života Rafaela Nadala, který na tomto středomořském ostrově vyrůstal a má na něm svou tenisovou akademii. Světová jednička ukázala, jak velké srdce má. Legendární španělský tenista totiž neváhal a vyrazil na pomoc svým spoluobčanům. Těm, kteří se vinou ničivých povodní ocitli bez střechy nad hlavou, nabídl i možnost ubytování právě v prostorách své akademie.

Bleskové záplavy si na ostrově Mallorca vyžádaly osm lidských životů a napáchaly velké škody. Přírodní katastrofa zasáhla také Rafaela Nadala, pro kterého je tento středomořský ostrovem domovem a vybudoval na něm svou tenisovou akademii. 

Říká se „v nouzi poznáš přítele“. A to v případě Nadala platí dokonale. Dvaatřicetiletý Španěl nabídl svým spoluobčanům, které zasáhla tato ničivá přírodní katastrofa, ubytování ve své akademii.

„Dnes je pro Mallorcu smutný den. Upřímnou soustrast všem pozůstalým. Pokud potřebujete ubytování, doražte do mé tenisové akademie,“ informoval Rafael Nadal na svém oficiálním facebookovém profilu. Gesto legendárního španělského tenisty vzbudilo mezi veřejností vlnu pozitivních ohlasů.

Sám Nadal nelenil, nazul gumáky a vyrazil do zabahněných ulic pomáhat uklízet spoušť, kterou napáchaly bleskové povodně.