Po finále do Ostravy. Fedcupový tým bude hostit Rumunky v Ostravar Aréně

- David Soumar

Zraky příznivců českých tenistek už se pomalu cílí na listopadové finále. Český fedcupový tým se o další titul z týmové soutěže popere s USA. Ještě před startem rozhodujících zápasů sezony aktuální ale přišlo důležité oznámení ohledně startu sezony nadcházející. Češky v prvním kole příštího ročníku Fed Cupu vyzvou Rumunky v Ostravar Areně na tvrdém povrchu.

Díky finálové účasti v letošním ročníku si Pálův tým mohl zvolit, zda proti Rumunkám nastoupí doma, nebo přenechá pořadatelství soupeřkám. „Rádi využíváme nového pravidla o možnosti vybrat si pro první kolo domácí utkání,“ uvedl hned po červencovém losu pro česká média Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která utkání Fed Cupu organizačně a marketingově zajišťuje.

V tu dobu ještě nebylo jasné, kde tým kapitána Pály novou fedcupovou sezonu načne. Jasno je až nyní. Přesně čtyři měsíce před startem zápasu mezi Českou republikou a Rumunskem bylo oznámeno, že se český tým znovu ukáže v Ostravě.

Duel prvního kola se sehraje na tvrdém povrchu v Ostravar Areně. Do ostravské haly, která pojme až 6 350 fanoušků, se světový tenis vrátí po dvou letech. 

S Rumunskem se český (potažmo československý) tým v historii utkal už dvakrát, v obou případech svou misi zvládl úspěšně. Ani jednou se však oslavy nekonaly před domácím publikem. Naposledy v Kluži (v roce 2016) slavil tým kolem Plíškové a Kvitové výhru 3:2. Už tehdy proti Češkám stál silný tým v čele se Simonou Halepovou...

Atraktivní střetnutí se vzhledem možné účasti aktuální světové jedničky očekává i v tomto případě. Češky by navíc klidně mohly do Ostravy cestovat v roli novopečených šampionek Fed Cupu. K tomu ale musí Pálův výběr zvládnout pražské finále proti ambiciózním Američankám.

Utkání úvodního kola příští sezony se odehraje na začátku února. Zápasy jsou na programy 9. a 10. února 2019.