Úleva pro Češky? Vandewegheová do Prahy nedorazí

- Jan Havlovic

Letošního finále Fed Cupu se obejde bez Coco Vandewegheové. Šestadvacetiletá tenistka na Twitteru oznámila, že do Prahy nedorazí. „Budu vám holky fandit alespoň na dálku,“ vzkázala Američanka svým spoluhráčkám. Tahle zpráva může být pozitivní pro české tenistky, kterým se v soubojích s Vandewegheovou příliš nedaří.

Americké kapitánce Kathy Rinaldi-Stunkleové se pomalu zužuje okruh hráček, které může nominovat na listopadové finále v Praze. Nejprve oznámila konec sezony Serena Williamsová, nyní se z účasti na fedcupovému finále omluvila také Coco Vandewegheová, která v posledních letech tým Spojených států amerických příkladně reprezentovala .

„Letos se ve Fed Cupu nepředstavím,“ napsala Vandewegheová na svůj oficiální twitterový účet. Šestadvacetiletá tenistka ale na své spoluhráčky nezapomněla. „Hodně štěstí. Budu vám fandit alespoň na dálku,“ dodala aktuálně 54. hráčka světového žebříčku.

Na rozhodnutí Vandewegheové zřejmě sehrála roli především její špatná forma v posledních měsících. Američanka se trápila ve dvouhře, když prohrála devět zápasů řadě. Poslední singlový duel vyhrála v polovině června na turnaji v Hertogenboschi.

Vandewegheové se částečně dařilo alespoň ve čtyřhře, ve které po boku Australanky Bartyové vybojovala na US Open grandslamový titul. Šestadvacetiletá hráčka nyní odpískala účast na fedcupovém finále a brzy možná ukončí i sezonu.

Neúčast Vandewegheové jistě potěšila české tenistky, které nemají tuto Američanku příliš v lásce. Těm se totiž v soubojích proti bývalé světové devítce příliš nedařilo a často hovořily také o jejím arogantním chování.