Nečekané problémy Tsitsipase. Na pravé ucho nic neslyším, stěžuje si

- Jan Vojkůvka

Světová patnáctka Stefanos Tsitsipas prožívá životní rok mezi profesionály. Dvacetiletý řecký mladík vystoupal až na 15. místo světa, dostal se do finále na Masters v Římě, prosadil se ve Wimbledonu... Ale závěr sezony mu kazí trochu netradiční problém. Dle svých slov na pravém uchu nic neslyší.

Tsitsipas, který dokráčel na turnaji v Tokiu do čtvrtfinále, hrál všechny zápasy v japonské metropoli s výrazným handicapem. Na začátku týdne se mu objevily problémy se sluchem kvůli tomu, že mu do pravého ucha natekla voda. Alespoň tak to řecký tenista popisuje.

„Vlastně na pravé ucho nic neslyším,“ usmívá se. „Hrát s tím bylo v posledních pár dnech docela divné, ale i přes tyhle problémy jsem hrál vcelku dobře. Mým cílem bylo, abych se vydal na kurt a hrál svou hru, a nezáleží na tom, že mám něco v uchu,“ smál se.

Nad jeho síly v Tokiu byla až domácí hvězda a bývalá světová čtyřka Kei Nišikori. S ním v pátek prohrál dvakrát 3:6. A pevně věří, že v Šanghaji už bude zase mít i sluch v pořádku, aby se mohl do hry pustit znovu naplno.