Halepová: V tenise není genderová nerovnost. Ósakaová bude v Singapuru silná

- Marek Bartošík

Je, nebo není v současném tenise genderová nerovnost? K nedávno velmi diskutovanému tématu se nyní vyjádřila světová jednička Simona Halepová. Ta si nemyslí, že by mezi podmínkami pro muže a ženy existoval rozdíl.

Rumunce se příliš nechtělo reagovat na dotaz k finále US Open, konkrétně na kontroverzní chování a výroky Sereny Williamsové. „V tenise jsou na tom všichni stejně. Já jsem třeba dostala pokutu za rozbití rakety. Rozhodčí zkrátka respektují pravidla, víc k tomu není co dodat,“ uvedla Halepová pro agenturu Reuters.

Vítězka letošního French Open raději zhodnotila čerstvou grandslamovou vítězku Naomi Ósakaovou. „Nedávno vyhrála grandslam. Je to skvělá hráčka. Je velmi mladá a hraje agresivně, má před sebou skvělou budoucnost. Jistě bude velmi silná na Turnaji mistryň,“ myslí si Rumunka, kterou aktuálně trápí zranění zad. Proto hrozí, že bude v Singapuru chybět, přestože se kvalifikovala jako první už v polovině srpna.

A jaká jsou specifika závěrečného podniku sezóny? „Turnaj mistryň je vždy velmi náročný. Potřebujete mít nejen formu, ale i dostatek energie,“ zakončila finalistka z roku 2014, která však v posledních třech letech ani jednou nepostoupila ze skupiny.

Zdroj: www.tennisworldusa.org