Když se obr stane prckem. Del Potro potkal basketbalovou legendu

- Tomáš Macák

Jeho 198 centimetrů stačí k tomu, aby nad naprostou většinou hráčů na okruhu ATP vyčníval. Juan Martin Del Potro zkrátka patří mezi tenisové věže a moc často se mu nestává, že by musel při rozhovoru s někým zaklánět hlavu. Během setkání s bývalým basketbalistou Yao Mingem ho možná bolelo za krkem.

Současnými výkony převyšuje téměř všechny. Dlouhodobě pak vyčnívá i doslova.

Na většinu tenisových kolegů hledí shora, pokud tedy pomineme například Johna Isnera či Kevina Andersona, dva dvoumetrové obry.

Nyní Juan Martin Del Potro předvádí skvělou jízdu na turnaji v Pekingu a jen potvrzuje, že doby věčných trablů se zápěstím jsou pryč. V týdnu si zajistil účast na londýnském Turnaji mistrů...

Během podniku v hlavním městě Číny si také vyzkoušel nepoznanou roli, a to, když potkáte někoho, kdo je o více než třicet centimetrů vyšší než vy.

Argentinec měl možnost popovídat si s čínskou basketbalovou legendou Yao Mingem. „Teď je chápu,“ napsal Del Potro k příspěvku na Twitter, čímž narážel na lidi, kteří se často podobně malí cítí při setkáních se současnou světovou čtyřkou.

Osmatřicetiletý Ming působil mezi lety 2002-2011 v NBA, kde se stal třetím nejvyšším hráčem v historii Všechny sezóny odehrál v dresu Houston Rockets.