Premiéra z říše snů! Rosol a Kolář spolu hráli poprvé, z Kazachstánu vezou trofej

- Tomáš Macák, Filip Lefenda

Tenisté Lukáš Rosol a Zdeněk Kolář završili svou premiérovou deblovou spolupráci na challengeru v kazašských Almatech deblovým titulem! České duo svou jízdu vyšperkovalo po třech předchozích vítězstvích suverénním finálovým triumfem nad Rusem Karlovským a domácím Kazachem Chabibulinem, kterým Rosol s Kolářem dopřáli jen čtyři uhrané gemy.

V dalekém Kazachstánu se urodilo duo, které spolu ještě nikdy nehrálo.

A první ostrý start mu vyšel nejlépe jak mohl.

Lukáš Rosol se Zdeňkem Kolářem dosáhli v Almatech na celkové vítězství poté, co premiérovou kooperaci završili hladkou výhrou 6:3, 6:1 nad dvojicí Karlovskij-Chabibulin.

Čechům na to stačilo 50 minut. Klíčovým momentem zápasu byl čtvrtý gem první sady, kdy se povedlo Rosolovi s Kolářem sebrat soupeřům servis. Sami naopak žádné problémy nepřipustili.

Rychlý spád pak nabral druhý set, v němž rusko-kazašský pár přišel o podání hned třikrát.

Pro Rosola je to při teprve pátém letošním turnaji, na kterém se představil v deblu, druhá trofej. Jeho kolega hrál ve čtyřhře hned na čtrnácti akcích, titul však vybojoval až na posledním challengeru.

Právě Kolář si výrazně spravil chuť, neboť na stejném podniku v singlu vypadl ve druhém kole s Ukrajincem Marčenkem, jehož žebříčkové postavení spadá až do druhé tisícovky.

To starší parťák zažíval během týdne o poznání více radosti, protože turnajem postupoval i ve dvouhře. Až mezi nejlepší čtyřkou byl v třísetovém mači nad jeho síly Uzbek Denis Istomin, nasazená jednička. 

Almaty 2 Challenger (muži, KAZ, 50 000 USD, tvrdý povrch)

Finále čtyřhry:
KOLÁŘ, ROSOL – Karlovskij (RUS), Chabibulin (KAZ) 6:3, 6:1