Hnus! Dělá si ze sběrače poddaného! Vycházející hvězda schytává kritiku za incident s lahví

- Filip Lefenda

Pořádnou vlnu kritiky schytává po jednom z vystoupení na turnaji v Pekingu běloruská ranařka Aryna Sabalenková. Dvacetiletá tenistka, která ovládla poslední turnaj ve Wu-chanu, je na další akci již ve čtvrtfinále, spíš než o jejích výkonech se však mluví o „úletu“ s lahví.

Sabalenková, jež na prestižním turnaji zatím vyřadila bývalou světovou jedničku Muguruzaovou i loňskou vítězku Garcíaovou, se v jedné z přestávek mezi gemy dožadovala nové lahve s vodou. Jelikož ale její prosby nebyly vyslyšeny dostatečně rychle, Běloruska odhodila provokativně lahev na zem.

„Chování Sabalenkové zesměšňuje sběrače míčků. Někdo by se tím měl zabývat a srazit těmto arogantním hráčkám hřebínek,“ píše se v jedné z přímých reakcí na Twitteru.

„Co se to s těmi hráči poslední dobou děje?“ ptá se další z uživatelů. „Kde je nějaká lidskost? Tohle by neměla nechat Mezinárodní tenisová federace jen tak,“ dodává.

A podobných reakcí je na výlev Sabalenkové na sociálních sítích nespočet. „Hnus, a ještě jednou hnus. Hráčky by si měly vodu a ručníky nosit samy,“ přichází s návrhem uživatelka Heather.

„Otřesné chování,“ přisazuje si Matt. „Ledničku už snad nemůže mít blíže,“ poukazují další.

Novinářka Carole Bouchardová se pak Sabalenkové zastala a ptá se, proč je kolem Bělorusky tolik povyku? „Něco podobného udělal kdysi Roger Federer a nikdo, včetně mě, se nad tím ani nepozastavil,“ napsala a přiložila video.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Co má sakra společného to, že odhodí Federer prázdnou lahev za sebe s chováním Sabalenkové, která si ze sběrače dělá poddaného? Pokaždé, když hráč nebo hráčka předvede na okruhu něco neobvyklého, je do toho vtahován Federer. Už je to opravdu únavné a trapné!“ komentovala tweet Antoinette Simmonsová.

A jaký názor máte na chování vycházející běloruské hvězdy vy?