Lendla upřednostnil před slavným krajanem. Zverev si nemůže spolupráci s legendou vynachválit

- Jan Havlovic

Spolupráce Alexandera Zvereva s Ivanem Lendlem trvá již přes měsíc. A světová pětka si angažování tenisové legendy nemůže vynachválit. Jednadvacetiletý Zverev v rozhovoru pro deník Německých drah prozradil, že uvažoval také o angažování Borise Beckera. „Ivanův život je momentálně o něco jednodušší než ten Borisův,“ vysvětlil Zverev své rozhodnutí s ohledem na finanční situaci německé tenisové legendy.

Světová pětka Alexander Zverev udělal před měsícem klíčové rozhodnutí ve vývoji své tenisové kariéry. Do týmu totiž angažoval odborníka s bohatými zkušenostmi – Ivana Lendla. Zverev nyní prozradil, že kromě osminásobného grandslamového šampiona uvažoval také o spolupráci s Borisem Beckerem.

Jednadvacetiletý Zverev v rozhovoru pro deník Německých drah prozradil, proč si nakonec plácl Ivanem Lendlem. „Ivanův život je momentálně o něco jednodušší než ten Borisův,“ narážel Zverev na Beckerovo finanční situaci.

Aktuální německá jednička se však zachovala férově a Beckera kontaktovala ohledně výsledku „výběrového řízení“. „Řekl jsem mu, že bych s ním rád pracoval, ale kdo ví, co přinese budoucnost. Momentálně je pro mě Ivan lepší volbou,“ líčil Zverev obsah telefonátu s nejmladším vítězem Wimbledonu v historii.

Světová pětka rozhodnutí angažovat Ivana Lendla dle svých slov ani v nejmenším nelituje. „Ukazuje mi, jak bych mohl vyhrát grandslamové turnaje,“ líčí Zverev největší cíl pro příští měsíce.

„Fyzická příprava je pod Ivanem náročná, ale pracujeme také i na psychické stránce,“ prozrazuje německý reprezentant, který se připravuje na vstup do turnaje v čínském Pekingu, kde obhajuje loňské semifinále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Everyone better watch out ?⚔️

Příspěvek sdílený Alexander Zverev (@alexzverev123),Zář 28, 2018 v 2:04 PDT