Murray opět narazil! Po US Open ztroskotal na španělském veteránovi i v Číně

- Filip Lefenda

Vítěznou šňůru Andyho Murrayho utnul v Šen-čenu Fernando Verdasco. Ještě před měsícem měl čtyřiatřicetiletý tenista s bývalou světovou jedničkou silně negativní bilanci jedné výhry a třinácti porážek, po vyřazení z US Open si ale levoruký Španěl vyšlápl na populárního Brita i na turnaji v Šen-čenu.

Španěl připravil Murrayho už ve třetím gemu o podání, brejk ale nepotvrdil. Za stavu 4:3 Brit neproměnil dva brejkboly, což ho po chvíli pořádně mrzelo. Verdasco totiž v dalším gemu kradl servis, aby v desáté hře celý set čistou hrou doservíroval.

Také ve třetí hře druhé sady se Verdasco blýskl brejkem. O dva gemy později měl španělský tenista další dvě možnosti, podruhé ale neuspěl. Jelikož ale sám Verdasco neměl na podání větší obtíže – ta celé utkání koneckonců ztratil po prvním servisu jen pět míčů – dovedl čtvrtfinálový zápas po hodině a čtyřiceti minutách do vítězného konce.

Murrayho porazil Verdasco z šestnácti vzájemných zápasu teprve potřetí, zároveň ale podruhé za poslední měsíc. Na konci srpna totiž čtyřiatřicetiletý Španěl vyřadil bývalou světovou jedničku na US Open, kde vyhrál 3:1 na sety.

Brit tak prohrál na turnaji v Šen-čenu vůbec poprvé v kariéře. Při první účasti si v roce 2014 došel pro titul, podruhé pak na tomto turnaji startoval až letos. Jak navíc Murray zkraje týdne prohlásil, po Šen-čenu už se letos chystá pouze do Pekingu. Poté sezónu předčasně ukončí.

Španělského veterána čeká naopak ještě v Šen-čenu bitva o finále, kterou v sobotu svede s japonským kvalifikantem Nišiokou.