Davis Cup zná další účastníky finálového turnaje. ITF udělila divoké karty

- Jan Vojkůvka

Los dvanácti kvalifikačních soubojů, oznámení pořadatele prvního ročníku nového daviscupového finále, a udělení divokých karet dvěma týmům. Mezinárodní tenisová federace nijak nezahálí a pilně pracuje ještě před vyvrcholením letošního ročníku nad revoluční premiérovou sezonou pro nový formát.

Zatímco Češi se o účast ve španělském Madridu budou rvát s Nizozemci v únorové kvalifikaci, Argentina a Velká Británie budou mít volno. Rozhodlo o tom udělení divokých karet, díky kterým se počet jistých účastníků madridského turnaje rozrostl na šest.

Velká Británie v čele s Andym Murraym vybojovala trofej v Davis Cupu v roce 2015 a kapitánovi Leonu Smithovi se splnilo ve středu přání. Ještě před udělením divokých karet totiž veřejně avizoval, že doufá v udělení vstupenky na finálový turnaj.

Druhým držitelem divoké karty je Argentina. Ta se k titulu prodrala v roce 2016, kdy jí výrazně pomohl Juan Martin Del Potro.

Ve Španělsku se kromě divokých karet představí také semifinalisté letošního ročníku Spojené státy, Francie, Chorvatsko a domácí Španělsko.