Tři kontroly během čtyř dnů. Medveděva šokovali antidopingoví komisaři

- Jan Vojkůvka

Turnaj na domácí půdě v Petrohradu nebyl pro Daniila Medveděva zrovna příjemným zážitkem. Dokázal se sice prokousat až do čtvrtfinále, ale prožil si i spoustu nepříjemností s antidopingovými komisaři, kteří ho k jeho velkému překvapení testovali během čtyř dní hned třikrát.

Medveděv si s nečekaným a nepříliš příjemným zážitkem postěžoval i do médií, ve kterých si rovněž postěžoval, že někdy není testován na doping třeba měsíc a pak je náhle otestován dvakrát v krátké době. „Ale nikdy se mi nestalo, aby mě testovali třikrát během čtyř dnů,“ cituje ruského tenistu web tennisworldusa.org.

„Je to směšné. Myslím, že nejsem jediný, komu se to stalo poprvé,“ nechápal Medveděv, proč na ruském turnaji tolik lpěli na více kontrolách. O antidopingové kontroly se stala Rusada, která je součástí Světové antidopingové agentury WADA. Ta stála v čele odhalení podvodů s antidopingovými kontrolami v ruském sportu. A to je i nejspíš důvod zvýšeného zájmu ruských komisařů při domácích turnajích.

„Bylo to vtipné, protože hned dvakrát za mnou přišel jeden a tentýž komisař do hotelu. Navíc to bylo už večer po daviscupovém utkání v Moskvě. Teď jen doufám, že mě nechají v klidu,“ smál se šokovaný Rus. „Teoreticky mají právo kontrolovat každý den v roce. Ale hodně mě to překvapilo,“ dodal.

Dvaadvacetiletý Medveděv, jemuž patří 32. místo na světě, si po čtvrtfinále v Petrohradu vzal týden volna, než vyrazí na asijskou tour.