VIDEO: Smích, potlesk, pískot. Ve Francii se zrodila výměna o 84 úderech

- Filip Lefenda

O postupujících finalistech bylo rozhodnuto už po sobotě, a tak se daviscupové klání mezi Francií a Španělskem v neděli už jen dohrávalo. Svou šanci na kurtu dostali náhradníci a ti se postarali o nevídanou výměnu.

3:0 na zápasy – takové bylo na startu posledního hracího dne skóre ve francouzském Lille. Domácí favorité nepřipustili proti oslabenému Španělsku zaváhání a zajistili si účast v listopadovém finále v nejmenším možném počtu utkání.

V neděli už se tak hrálo pouze o čest, šlo ale i o to pobavit přítomné diváky. O to se aktéři pátého duelu – Nicolas Mahut s Marcelem Granollersem – pokusili hned v samém úvodu.

Hned druhou výměnu utkání pojali exhibičně a natáhli ji bekhendovými slajzy na neuvěřitelných 84 úderů! Publikum do výměny vstupovalo nejrůznějšími projevy – od bouřlivého nadšení až po letmý pískot těch nespokojených, kteří by přeci jen raději viděli hrát oba naplno.

Maratonskou výměnu nakonec ovládl domácí Mahut, paradoxně to však byl Granollers, který bitvu nervů neustál a vydal se udeřit na síť. Francouz však jeho stopvolej doběhl a následně donutil soupeře chybovat.

Utkání nakonec vyhrál Granollers, a sice 6:7(2), 6:3 a 13:11.