Potvrzeno. Finále Davis Cupu se bude v příštích letech hrát v Madridu

- Filip Lefenda

Finálový turnaj Davisova poháru, jenž od příští sezóny zcela změní svůj kabát, se v následujících dvou letech uskuteční v Madridu. Španělská metropole dostala při volbě přednost před francouzským Lille.

Vyvrcholení populární týmové soutěže, jejíž změna herního formátu budí v posledních týdnech značné rozpory, se v roce 2019 uskuteční v ikonické aréně La Caja Mágica, která každoročně hostí prestižní podnik kategorie Masters. Konkrétní madridské dějiště pro ročník 2020 zatím nebylo stanoveno.

Prezident ITF David Haggerty je s volbou Madridu spokojen. „Jde o vhodné město pro prezentaci toho nejkvalitnějšího tenisu, který bude přímo na místě bavit tisíce fanoušků z celého světa. Rádi bychom ve spolupráci s Madridem posunuli Davisův pohár na novou úroveň,“ píše se v oficiálním prohlášení na webu soutěže.

Závěrečného turnaje se zúčastní celkem 18 reprezentací – 12 postupujících z kvalifikace doplní letošní semifinalisté z Francie, Španělska, Chorvatska či USA a držitelé divokých karet z Argentiny a Velké Británie.

Zda se do Madridu podívají i čeští tenisté, bude známo zkraje února. Středeční los přisoudil výběru kapitána Navrátila Nizozemsko. Češi budou mít k dispozici výhodu domácího prostředí, hrát se bude pravděpodobně v Ostravě.