Příjezd Sereny do Prahy v ohrožení? Williamsová po US Open ukončila sezonu

- David Soumar

Na kurtu se Serena Williamsová neukázala od letošního US Open. V plánu byl start na turnaji v Pekingu, už od Wimbledonu hovořila o zájmu startovat ve finále Fed Cupu. Nyní ale přišla odhláška z turnaje v Pekingu a konec letošní sezony. Americká tenistka by se neměla na dvorci ukázat až do začátku příští sezony, jak píší zahraniční weby.

Serena Williamsová způsobila při svém posledním vystoupení pořádný poprask. O kontroverzním finále proti Japonce Ósakaové se mluví ještě dnes. Williamsová tak zůstala v centru tenisové pozornosti, přestože zrovna nebojovala na kurtu.

Po porážce na US Open se měla na kurty vrátit na turnaji v Pekingu. Z něj se ale odhlásila a zahraniční servery hovoří o definitivním konci letošní sezony. Sama hráčka rozhodnutí ukončit sezonu zatím nijak nekomentovala. Patrick Mouratoglou, její kouč, na Twitteru pouze sdílel jeden z tweetů, který o konci sezony hovořil.

Williamsová se na kurty po pauze vrátila letos v březnu. Celkově se ukázala na sedmi turnajích, dvakrát si zahrála finále grandslamu. Sezonu zakončila s bilancí 18 výher a 6 porážek.

Před turnajem v Pekingu ještě živila teoretickou šanci zahrát si na Turnaji mistryň. Dříve hovořila také o tom, že by chtěla hrát finále Fed Cupu v Praze.

„Zas tolik toho letos ale neodehrála. Může tvrdit do poslední chvíle, že přijede, ale asi se v Praze neukáže,“ tušila už po společném zápase ve čtvrtfinále US Open Karolína Plíšková.

Pokud se skutečně nezúčastní ani Fed Cupu, zůstane poslední tečkou, kterou Serena Williamsová za letošní sezonou udělala, její vystoupení ve finále US Open, jež budí rozporuplné emoce v nejednom tenisovém fanouškovi.