Chicago překonalo Prahu. Návštěva na Laver Cupu byla oproti loňsku vyšší o deset tisíc

- David Soumar

Laver Cupu má za sebou už druhý ročník. Po Praze hnalo letos za vítězstvím v unikátní soutěži své oblíbence publikum v americkém Chicagu. Na zápasy tenisových hvězd bylo znovu plno. Není tak překvapením, že padl i rekord v návštěvnosti, který byl stanoven při premiéře v Praze. Do Chicaga dorazilo za tenisem během tří dní 93,5 tisíce lidí.

Praha ovšem nasadila laťku pěkně vysoko. Při premiérovém ročníku Laver Cupu vytvořilo hlavní město České republiky – konkrétně O2 arena – skvělou atmosféru pro světový tenis. Vystoupení hvězd kolem Federera s Nadalem sledovaly davy fanoušků, téměř na každý zápas bylo plno.

Letošní ročník v Chicagu však dokázal svého předchůdce předčit, tedy alespoň v řeči čísel...

Do O2 areny během tří dní (na pět „sessions“) dorazilo 83 273 diváků. V Chicagu to bylo ještě o deset tisíc víc. Do haly United Center, která má oproti O2 areně větší kapacitu (23 500 diváků), si našlo za tři hrací dny cestu 93 584 fanoušků.

Už páteční „day session“ vidělo přes 16 100 diváků, čímž dalo Chicago jasně najevo, že se chystá atakovat pražská čísla. O2 arena měla pro Laver Cup kapacitu 16 500 fanoušků. Toto číslo v USA kromě úvodní části programu prvního hracího dne pravidelně překonávali. Víkendová střetnutí sledovalo pravidelně přes 19 tisíci lidí, nejvíce v závěrečný hrací den (19 804).

Laťka je tak pro příští ročník, který hostí Ženeva, zase pěkně vysoko...