Nová hvězda na obrozu. Šestnáctiletý mladík sbírá jeden titul za druhým

- Jan Vojkůvka

Velké Británii roste nová hvězda. Teprve v prosinci sedmnáctiletý Jack Draper, devátý junior světa, se prosazuje stále více mezi profesionály. Potvrdil to během posledních dvou zářijových týdnů, kdy ovládl domácí podniky v Nottinghamu a Roehamptonu a vysloužil si posun do sedmé světové stovky.

Asi málokoho zarazí, že je Draper vůbec nejmladším mužem v první světové tisícovce a pokukuje dokonce po posunu do šesté stovky. Aktuálně 608. hráč světa prožil fantastických čtrnáct dní a prokazuje, že za britskými oporami v čele s Andym Murraym roste nová hvězda, jež může opět pozvednout tenis na ostrovech.

Jeho pouť za dvěma tituly začala 11. září. Od té chvíle vyhrál deset profesionálních zápasů, v nichž ztratil pouze tři sety. V Nottinghamu se ho marně snažili zastavit i o téměř deset let starší hráči, kteří objíždí turnaje Futures pravidelně.

Své výkony ještě vylepšil o týden později v Roehamptonu, kde přišel o set jen v duelu s Francouzem Crepattem, 448. hráčem světa. V ostatních duelech, které byly s o něco slabšími hráči, než je Crepatte, si už žádné zaváhání nepovolil a získal druhý triumf ve dvou týdnech.

Bývalý osmý junior světa, který se narodil v anglickém Suttonu 22. prosince 2001 a letos postoupil do finále juniorky ve Wimledonu, prokazuje svůj obrovský potenciál, který piluje už od tří let. A je jen otázkou, kam dokáže do konce sezony vystoupat. Rozhodně o něm není letos na profesionálním okruhu slyšet naposledy.