Neúnavný Federer: Ještě nikdy jsem nezrušil trénink! Rád by méně tiskovek

- Filip Lefenda

Během utkání i tréninků se ze sebe snaží dostat to nejlepší, ani takový velikán, jakým je Roger Federer, však nemá chuť do tenisu neustále. To však neznamená, že nedá tělu pořádně zabrat. Jak Švýcar přiznal, během kariéry ještě nevynechal z důvodu únavy či chtíče jediný trénink.

„Občas se ráno probudím unavený, ale během deseti minut je to pryč,“ prozradil v rozhovoru Švýcar, který v srpnu oslavil už své sedmatřicáté narozeniny. „Ještě se mi nikdy nestalo, že bych zrušil naplánovanou tréninkovou jednotku proto, že by se mi do ní fyzicky nechtělo,“ pokračoval v rozmluvě na zajímavé téma dvacetinásobný grandslamový šampion.

„Když si něco den předem naplánuji, tak to dodržím. Rozhodně po probuzení nepřemýšlím stylem, že někde něco vypustím. Jakmile je jednou něco naplánováno, tak to tak prostě musí být,“ usmíval se Federer.

Ten v poslední době pronesl také myšlenku, že je tenis až příliš přesycený tiskovými konferencemi. „Už jsem se ptal ATP: Proč po každém zápase? Proč každý den? Proč je jich tolik? Jsou si podobné, nevidím v nich až takový rozdíl. Stále odpovídám na stejné otázky,“ pokračovala světová dvojka, která momentálně bojuje v barvách týmu Evropy na Laver Cupu v Chicagu.

„Šlo by je (tiskovky) udělat trochu zajímavěji. I tak si na nich ale člověk mnohdy užije legraci, takže je to asi v pořádku,“ zakončil odlehčené povídání Roger Federer.