US Open slaví velký úspěch. V New Yorku byla rekordní návštěvnost

- Jan Vojkůvka

Nejlepší ročník v historii amerického grandslamu. US Open dva týdny po skončení turnaje oznámilo, že v této sezoně stanovilo nový rekord v návštěvnosti. Do areálu ve Flushing Meadows si našlo cestu během tří turnajových týdnů, včetně kvalifikace a akci před samotným grandslamem, 828 798 diváků.

Turnaji podle pořadatelů hodně pomohla účast největších hvězd mužského tenisu. Během dvou turnajových týdnů se ve Flushing Meadows objevilo 732 663 diváků.

K tomu pořadatelé připočítali také týden, během něhož se hrála kvalifikace a konaly se akce při tzv. Fan Weeku, během něhož bylo ke shlédnutí mnoho tréninků největších hvězd a dopočítali se neuvěřitelných 828 798 fanoušků.

Na US Open byla také stanovena rekordní návštěvnost během jednoho hracího dne. V sobotu 1. září si na centrální dvorec Billie Jean Kingové našlo cestu 71 902 diváků. Z toho 43 128 fanoušků sledovalo denní zápasy, večerní pak 28 774 diváků. Během tohoto dne na centrálním dvorci hráli, mimo jiné, Roger Federer, Novak Djokovič a Maria Šarapovová.