Laver Cup: Debl snů 2? Federer s Djokovičem nastoupí hned v páteční čtyřhře

- Jan Vojkůvka

Druhý ročník Laver Cupu odpočítává do svého začátku poslední dvě desítky hodin. Ve čtvrtek došlo v Chicagu k prvnímu tajnému losu, na kterém kapitáni obou týmů nominovali hráče do pátečních zápasů. A Bjorn Borg velmi potěšil všechny fanoušky bílého sportu, když spojil pro závěrečnou čtyřhru k sobě dvě bývalé světové jedničky!

Zatímco v Praze se diváci dočkali spojení dvou velkých rivalů Rogera Federera a Rafaela Nadala, jejichž pár byl okamžitě přejmenován na debl snů, v Chicagu přichystal evropský kapitán pokračování hvězdných dvojic. Pro závěrečnou čtyřhru v pátek zvolil Rogera Federera a Novaka Djokoviče.

Může Federer s Djokovičem ještě překonat obrovský úspěch, který zažila před rokem O2 aréna, když na jedné straně dvorce stanuli Federer s Nadalem? To ukáže už první hrací den, při kterém se oba rivalové postaví proti jihoafricko-americké dvojici Kevinu Andersonovi a Jacku Sockovi.

Páteční program v Chicagu ale otevřou dvouhry. První bude souboj Grigora Dimitrova s Francesem Tiafoem. „Vybral jsem hráče, o kterém věřím, že bude jednou hrát TOP 10, možná TOP 5,“ řekl ke svému svěřenci kapitán John McEnroe.

Ve druhém střetnutí proti sobě nastoupí Kyle Edmund a Jack Sock. Oproti prvnímu duelu, v němž bude favoritem evropský tenista, ve druhém souboji to bude domácí hráč. Třetí dvouhru proti sobě svedou David Goffin a Diego Schwartzman.

Program 1. hracího dne Laver Cupu
Tým Světa – Tým Evropy
20:00 Frances Tiafoe – Grigor Dimitrov
21:30 Jack Sock – Kyle Edmund
02:00 Diego Schwartzman – David Goffin
03:30 Anderson, Sock – Djokovič, Federer