Proč ženám nejdou tweenery? Federer přišel se zajímavým vysvětlením

- Jan Vojkůvka

Tweener, úder, který je na techniku velmi náročný. Jde nejen o rychlost, ale také o správný odhad chvíle pro úder, cit pro sílu a nasměrování míčku. Ženy se při těchto tenisových dovednostech často trápí a selhávají, nebo ho vůbec nehrají a snaží se míček oběhnout. Čím to ale je? Roger Federer zná odpověď.

„Nechodí na síť, takže je nikdo nelobuje,“ smál se švýcarský tenista, který patří k mistrům úderů při postavení zády k síti. To je podle něho nejzásadnější důvod, proč tolik žen neumí zahrát tweener a proč to vlastně ani netrénují.

Posléze však zvážněl a zavzpomínal například na hru Francescy Schiavoneové, jež před pár týdny ukončila kariéru. „V minulosti jsem od ní viděl několik velmi dobrých úderů. Měla skvělou schopnost přijít s různými variacemi hry, což u žen není tak obvyklé. Nebála se zkoušet nové věci. Proto mě tak bavilo se na ni dívat,“ uvedl Federer.

V této sezoně ohromně pobavila tenisové fanoušky vítězka US Open Naomi Ósakaová, která přes Instagram žádala o pomoc, jak se naučit hrát tweenery. Této role se s chutí ujala Ruska Darja Kasatkinová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Can someone please teach me how to do this correctly ?

Příspěvek sdílený Naomi Osaka 大坂なおみ (@naomiosakatennis),Úno 27, 2018 v 9:41 PST