Angry Birds jedou! Strýcová po tříhodinovém singlu zvládla s Hlaváčkovou i debla

- Jan Vojkůvka

Pořádně nabitý den měla v Tokiu Barbora Strýcová. Po více než tříhodinové bitvě s Anett Kontaveitovou se musela po krátkém odpočinku ještě postavit ke čtyřhře po boku Andrey Sestini Hlaváčkové. V něm ale Angry Birds, jak si tenistky přezdívají, předvedly suverénní jízdu do semifinále.

Sestini Hlaváčková se Strýcovou byly velké favoritky zápasu. Nasazené jedničky narazily na Miharu Imanišiovou a Annu Zajaovou, které porazily za 75 minut 6:4, 6:2 a v utkání ani jednou neprohrávaly.

V prvním setu sice nevyužily vedení 4:1 a v koncovce obě Češky přišly o podání, ale zároveň dokázaly na returnu okamžitě odpovídat. A v desátém gemu využít hned první setbol. Druhá sada byla již od Angry Birds (A jako Andrea, B jako Barbora) suverénní a od stavu 2:2 vyhrály čtyři gemy v řadě.

Co na tom, že Strýcová měla za sebou 187 minut trvající zápas ve dvouhře. Na čtyřhru se dokázala připravit výborně. Slova uznání měla pak především její parťačka, jež se svěřila se svými pocity na Facebooku.

„Ona hraje přes tři hodiny singla, kde běhá sem tam, dopředu, dozadu, křížem krážem, leží, padá, klouže, křičí, bojuje, brečí, raketa lítá, warningy (varování) lítaj. Prostě všechno se tam stalo a i ten zápas musela vyhrát dvakrát, protože ji na mečbol obrali, a ona je za hodinu ready na debla... Já jen čučím, ale jedeme, nezastavujeme a zítra jdem zas na to,“ napsala Sestini Hlaváčková.

Vítězství navíc český pár opět posunul blíže k vytouženému Turnaji mistryň. V aktualizovaném žebříčku Race mají Sestini Hlaváčková se Strýcovou už 3093 bodů a figurují na osmém místě. Případný titul v Tokiu by je vynesl dokonce na šestou pozici.

K tomu ale musejí vyhrát ještě dva zápasy. A Strýcovou navíc v pátek čeká také čtvrtfinále s vítězkou US Open Naomi Ósakaovou...