Utrápená pomsta za sestru. Takové hloupé chyby, spílala Plíšková po velkém obratu

- Jan Vojkůvka

Takový začátek turnaje v Tokiu si jistě nepředstavovala. Karolína Plíšková, jež měla v prvním kole volný los, se na postup do čtvrtfinále před Darju Gavrilovovou pořádně nadřela. Australskou tenistku porazila až po velkém obratu ve třetím setu 4:6, 6:4, 6:4.

Slabé podání, nepříliš razantní return. Premiéru Karolíny Plíškové na turnaji v Tokiu provázely rozpaky. Bývalá světová jednička nebyla daleko od vyřazení a v souboji s australskou soupeřkou, a přemožitelkou své sestry Kristýny, měla pod sebou hodně nalomenou stoličku.

„Byl to hodně těžký zápas. První set jsem měla ve svých rukách, ale dělala jsem hloupé chyby. Nemuselo to dojít až do třetí sady,“ věděla Plíšková. „Jsem ráda, že se mi podařilo vybojovat obrat poté, co jsem prohrávala v rozhodujícím setu.“

Do utkání přitom vstoupila výtečně a s výhodou dvou brejků vedla už 4:1. Pak ovšem selhala její největší zbraň, kterou je servis. Prohrála si tři podání v řadě a úvodní dějství ztratila v poměru 4:6. Do druhé sady však naskočila opět sebejistě a začala střetnutí otáčet. V páté hře soupeřce prorazila servis a set doservírovala.

Rozhodnout o vítězce tak musela třetí sada, ve které se opět děly věci. Duel jako na houpačce na svou stranu naklonila Gavrilovová, která se ujala vedení 4:1. Plíšková, jíž hrozilo brzké vypadnutí a napodobení osudu Kristýny, však v klíčový okamžik zabrala a nakopla se k velkému obratu.

Pěti gemy v řadě dokázala světová osmička veškeré šance soupeřky zadupat do země a oslavit vydřenou, ale o to cennější výhru a postup do čtvrtfinále.

„Snažila jsem se být pozitivní i přesto, že jsem míjela některé lehké míčky. Zkoušela jsem bojovat, protože vždy existuje šance. Věděla jsem, že pokud budu servírovat lépe, budu mít v koncovce třetího setu dobré šance na výhru,“ dodala Češka.

Plíškovou ve čtvrtfinále čeká vítězka souboje mezi Garbine Muguruzaovou a Alison Riskeovou.