Místo ATP raději challenger. Francouzská hvězda překvapila svým programem

- Jan Vojkůvka

Hráče takového formátu by si na svém challengeru přál mít každý pořadatel! Tem z tchajwanského Kaohsiungu udělal nesmírnou radost Francouz Gael Monfils, který se rozhodl odcestovat na turnaj nižší kategorie místo toho, aby usiloval o úspěch na domácím podniku ATP v Métách.

Aktuálně 42. hráč světa se k netradičnímu kroku rozhodl poté, co doléčil zranění svého zápěstí, kvůli kterému skrečoval duel 2. kola na US Open. Celkově je sezona 2018 u francouzské hvězdy protkána nejrůznějšími zraněními, a tak se Monfils rozhodl, že rozehrát se bude ideální na menším turnaji se slabšími soupeři.

Jestli udělal dobře, že vynechal domácí turnaj, na kterém získal jeden ze svých sedmi titulů ATP, může ukázat už první kolo. Do něho nastoupí ve středu proti Australanovi Akiru Santillanovi.

Monfilse v této sezoně trápilo také svalové zranění na levé noze a sužovaly ho problémy se zády. Na začátku sezony přitom měl výtečnou formu a došel si až pro titul v katarském Dauhá. Po solidních výsledcích na jihoamerických antukových turnajích však přišly první zdravotní trable a skreč ve 3. kole v Indian Wells.

Francouz byl měsíc a půl mimo hru a následně se vrátil do akce na antukových podnicích v Evropě. Na nich se mu ale nedařilo a až travnatá část sezony ho opět nakopla ke slušným výsledkům. Po Wimbledonu však kvůli opětovným problémům odehrál pouze turnaj v Hamburku a následně US Open. Vynechal tedy téměř kompletní šňůru turnajů na amerických betonech.

Přípravu na závěrečnou část sezony tak raději zahájí na menším challengeru v Asii.