První ztráta pro Laver Cup. Del Potra nahradí domácí showman

- Jan Vojkůvka

Juan Martin Del Potro se po skvělém představení na US Open, kde došel až do finále, vzdal své účasti na letošním Laver Cupu. Místo argentinského tenisty se v týmu Světa představí Američan Frances Tiafoe.

Tiafoe se představil už na Laver Cupu v Praze, kde byl volbou kapitána Johna McEnroa. Čile se zapojoval do taškařic, kterými bavila lavička týmu Světa zaplněnou O2 arénu a ani na kurtu vůbec nezklamal. Pořádně prověřil jednu z hvězd evropského týmu Marina Čiliče, s kterým prohrál až po dvou tiebreacích.

„Laver Cup byl pro mě jeden z nejlepších zážitků minulé sezony. Byly to úžasné okamžiky a jsem hrozně nadšený, že se k týmu připojím znovu a budu hrát v Chicagu,“ prohlásil Tiafoe, jenž nahradil na soupisce Juana Martina Del Potra.

Argentinská hvězda se musela z týmové soutěže odhlásit po náročném US Open. Del Potro došel až do finále, v němž prohrál s Novakem Djokovičem, a úspěšná pouť turnajem si vybrala daň na jeho zraněními zhuntovaném těle. Aby se dokázal připravit na závěr sezony, musel učinit rozhodnutí, které nepříliš potěšilo jeho fanoušky.

Není to přitom první komplikace pro tým Světa. Zranění sužuje také Jacka Socka, nad nímž visí otazníky a nejistý je start rovněž americké jedničky Johna Isnera. Ten čeká v nejbližších dnech narození svého prvního potomka, kvůli čemuž vynechal i víkendový Davis Cup.