V Tokiu může dojít na bitvu sester Plíškových! Jebavého čeká obhajoba titulu

- Jan Havlovic

Příští týden je na programu hned pět kvalitně obsazených turnajů ATP a WTA. Pozornost českých tenisových fanoušků bude upřena zejména do japonského Tokia, kde se představí české tenisové hvězdy v čele s Karolínou Plíškovou a Barborou Strýcovou. Jiří Veselý zkusí štěstí na turnaji ve francouzských Métách, kam se přesune po daviscupové baráži v Maďarsku. Roman Jebavý se bude pokoušet obhájit titul v ruském Petrohradu.

Karolína Plíšková přijela do japonského Tokia jako jedna z favoritek. Světová osmička má jakožto čtvrtá nasazená v prvním kole volný los, a tak si na svou osmifinálovou soupeřku musí počkat. V Tokiu by mohlo dojít na pikantní souboj sester Plíškových! Kristýna, která obdržela od pořadatelů divokou kartu, však nejprve musí uspět v souboji s Australankou Gavrilovovou. 

V japonské metropoli se představí také Barbora Strýcová, která se v úvodním duelu utká s jednou z úspěšných kvalifikantek. Plzeňská tenistka si zahraje také čtyřhru po boku Andrey Sestini Hlaváčkové. Nasazené jedničky budou v Tokiu útočit na druhý společný titul. 

Na podniku v jihokorejském Soulu se měla představit Markéta Vondroušová, ale nakonec se z turnaje odhlásila. Šanci na účast v hlavní soutěži stále živí Barbora Štefková, kterou čeká v pondělí finále kvalifikace. 

Český tenis bude mít své zástupce také na podnicích ATP. Jiří Veselý se z Maďarska přesune do francouzských Mét. Člen elitní stovky světového žebříčku vyzve v úvodním kole domácího Gillese Simona. 

Veselého reprezentační kolega Roman Jebavý čeká cesta do ruského Petrohradu, kde se představí ve čtyřhře po boku Nizozemce Middelkoopa. Česko-nizozemská dvojice bude obhajovat loňský titul.

WTA Tokio
1. kolo dvouhry
BARBORA STRÝCOVÁ [8] – kvalifikantka 
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ [4] – volný los 
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ [WC] – Daria Gavrilová (AUS)

1. kolo čtyřhry
SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ [1] – Hajašiová, Učijimaová (obě JPN) [WC]  

WTA Soul 
Finále kvalifikace
BARBORA ŠTEFKOVÁ – Na-Lae Han (KOR) 

ATP Méty
1. kolo dvouhry
JIŘÍ VESELÝ – Gilles Simon (FRA) 

ATP Petrohrad
1. kolo čtyřhry
JEBAVÝ, Middelkoop (NED) [3] – Matkowski, Monroe (POL/USA)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Tokyo bound ??

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Zář 14, 2018 v 3:15 PDT