Berdych přišel o Instagram. Někdo mi ho hacknul, spílá tenista

- Jan Vojkůvka

Téměř 380 tisíc fanoušků. Tolik lidí sledovalo instagramový účet Tomáše Berdycha. Od pátečního večera se však na další novinky ze života české tenisové jedničky nepodívají. Berdychův účet je totiž nedostupný a sám hráč přes svůj Twitter oznámil, že jeho Instagram byl hacknutý.

„Někdo hacknul můj instagramový účet! Nemohu se přihlásit a nemám nad ním vůbec žádnou kontrolu,“ napsal Berdych na svůj Twitter a za příspěvek přidal hashtag s žádostí o pomoc.

Český tenista měl na svém Instagramu téměř 380 tisíc sledujících fanoušků, kterým během období, kdy tuto síť určenou ke sdílení fotografií používal, přinesl téměř 800 příspěvků. V těch nesdílel jen fotografie, ale ohlašoval i důležité události nejen z osobního, ale i profesního života.

Dvaatřicetiletý Berdych, který v polovině června kvůli vleklým problémům se zády přerušil sezonu a k tenisu se hodlá vrátit až ve chvíli, kdy bude plně připraven snášet zápasovou zátěž, není první celebritou, jejíž sociální sítě byly napadeny. A ani prvním tenistou.

Například v roce 2015 byl napaden Instagram bývalé světové jedničky Novaka Djokoviče. V minulém roce zase hackeři získali přístup k Twitteru Rafaela Nadala.