Semifinále DC: Chorvaté hostí oslabené Američany, Španělé jsou ve Francii bez Nadala

- Filip Lefenda

Nejen baráž s českou účastí – Davisův pohár má tento týden na programu i semifinále Světové skupiny. Favority obou střetnutí jsou i vzhledem k citelným absencím na stranách hostů domácí výběry.

Chorvaté hostí na antuce v Zadaru Spojené státy, které se musí obejít bez svých dvou nejlepších hráčů. Světová desítka John Isner očekává narození potomka a dal přednost rodině. Ve středu pak zasáhla tým špatná zpráva – vinou bolavé kyčle do hry nezasáhne ani Jack Sock, kterého tak v nominaci narychlo nahradil Ryan Harrison.

Za Američany tak do pátečních dvouher nastoupí Steve Johnson (30.) a Frances Tiafoe (40.). To chorvatský kapitán Krajan se může spolehnout na tradiční opory Marina Čiliče (6.) i Bornu Čoriče (18.). Vzhledem k absencím i pomalé antuce velí Chorvatům povinnost zvítězit.

Absence světové jedničky chtějí využít v semifinálové bitvě se Španělskem tenisté Francie. Rafael Nadal musel pro zraněné koleno skrečovat na nedávném US Open a z nominace tak vypadl. Domácí celek, jenž pro klání zvolil halu v Lille, postrádá zraněného Tsongu.

Roli jedničky tak musí zastat Lucas Pouille, kterého v pátečních singlech doplní Benoit Paire. Obhájce trofeje vyzvou Roberto Bautista-Agut a Pablo Carreňo-Busta.

Francie – Španělsko
Stade Pierre Mauroy, Lille, tvrdý povrch – hala

Pátek (od 13:30)
Benoit Paire – Pablo Carreňo-Busta
Lucas Pouille – Roberto Bautista-Agut

Sobota (od 14:00)
Julien Benneteau, Nicolas Mahut – Marcel Granollers, Feliciano López

Neděle (od 13:00)
Lucas Pouille – Pablo Carreňo-Busta
Benoit Paire – Roberto Bautista-Agut

Chorvatsko – USA
Sportski centar Visnjik, Zadar, antuka

Pátek (od 11:00)
Borna Čorič – Steve Johnson
Marin Čilič – Frances Tiafoe

Sobota (od 14:00)
Ivan Dodig, Mate Pavič – Mike Bryan, Ryan Harrison

Neděle (od 11:00)
Marin Čilič – Steve Johnson
Borna Čorič – Frances Tiafoe