Vzhůru na Maďary! Baráž zahájí Veselý, favoritem bude i Rosol

- Jan Vojkůvka

Barážové utkání Davis Cupu, které se bude od pátku do neděle hrát v maďarské Budapešti, zahájí česká jednička Jiří Veselý. Soupeřem mu bude domácí Zsombor Piroš. Roli favorita bude po Veselém potvrzovat i ve druhé dvouhře Lukáš Rosol, na něhož čeká Mate Valkusz.

Kapitán Jaroslav Navrátil nominoval do dvouher Veselého s Rosolem nejen na základě aktuálního žebříčkového postavení, ale také podle formy, kterou dlouhodobě předvádí. Jedničku Veselého sice trápilo zranění, kvůli němuž musel vynechat US Open, na baráž je však již plně připraven.

A celý víkend v Maďarsku také zahájí soubojem se Zsomborem Pirošem, kterému patří až 419. místo na žebříčku ATP.

Rosol, který na antuce vyhrál na konci července challenger v Praze a skvěle mu vyšel před týdnem také turnaj v italském Janově, kde dokráčel do čtvrtfinále, se střetne s maďarskou jedničkou Matem Valkuszem hned poté. Maďarsku schází pro zápas dvě největší opory, a tak je Valkusz ve svých 20 letech doslova vhozen mezi vlky. Na žebříčku mu náleží až 271. místo.

Do sobotní čtyřhry, v níž by Češi rádi utkání rozhodli třetím bodem, Navrátil nominoval Adama Pavláska a Romana Jebavého. Na straně Maďarů by se měli představit Peter Nagy a Gábor Borsos.


Galerie