Nadala koučují z hlediště před každou výměnou, vzteká se trenér Williamsové

- Filip Lefenda

Spolu se svou svěřenkyní byli v sobotu středem pozornosti. Koučoval Patrick Mouratoglou Serenu Williamsovou během finálového utkání US Open? „Budu upřímný, koučoval,“ přiznal osmačtyřicetiletý Francouz, jenž své svěřenkyni paradoxně více uškodil, než pomohl. „Takového Nadala ovšem koučují z hlediště před každou výměnou,“ kope teď kolem sebe trenér třiadvacetinásobné grandslamové šampionky.

„Trenér Ósakaové Japonku během finále také koučoval,“ snažil se Mouratoglou v rozhovoru pro televizní stanici ESPN obhájit své počínání a poukázal tak i na protistranu, v tomto případě trenéra Saschu Bajina. Sám gestem z ochozů cosi naznačoval Williamsové, což neuniklo pozornosti umpirového sudího Carlose Ramose. Ten následně Američance udělil napomenutí a celý incident nakonec vygradoval až v trestný gem a nechutnou hádku na kurtu.

Podle Mouratogloua jsou však tací, kteří pravidla porušují ještě v daleko větší míře. „Tento rozhodčí řídil zápasy Nadala, během kterých byl Španěl koučován strýcem Tonim před každou výměnou,“ obvinil Ramose z dvojího metru.

„Ramos chtěl ze sebe opět udělat hvězdu, jako už několikrát. Měli by mít vůbec rozhodčí takovouto moc ovlivnit výsledek zápasů?“ zlobil se Mouratoglou pro změnu na Twitteru. „Kdo zaručí, že už se nic podobného nebude opakovat? Nebýt incidentu, mohlo vše dopadnout jinak. Serena je bojovnice a rozhodně by se nevzdala,“ plakal nad rozlitým mlékem kouč americké hvězdy, která vypjatý duel s Ósakaovou prohrála 2:6, 4:6.

Jedno je jisté – naštvaný může být Mouratoglou jedině sám na sebe.