Expres s daviscupovým nákladem vyrazil směr Budapešť. Naposledy v tradičních kolejích

- Tomáš Macák

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z VLAKU SMĚŘUJÍCÍHO DO BUDAPEŠTI: V dubnu si proti Izraeli vybojovali možnost vrátit se tam, kam dlouhodobě patří. Barážové klání, jež proběhne příští víkend v Budapešti, bude ale jen rozloučením se starým formátem Davis Cupu. Nicméně na půl plynu se rozhodně hrát nebude.

Menší část jádra týmu čekaly jen čtyři hodinky jízdy. Ani se to vlastně tolik neliší od cest k zápasům, ke kterým tenisté míří vlakem z Prahy do Ostravy.

Nebo spíše mířili.

Čeští daviscupoví reprezentanti vyrazili v neděli po poledni do maďarské Budapešti, kde se příští víkend de facto rozloučí s tradičním formátem týmové soutěže. Na antuce hned vedle Dunaje se měla za několik dní strhnout urputná bitva, která by jeden z týmů poslala do světové skupiny.

Takto se parta kolem Jaroslava Navrátila vydala k zápasu, který až na možné nasazení v novém ročníku nic neřeší.

Jiří Veselý a Roman Jebavý, kteří cestovali už z Prahy, dorazili na sraz později, než se po nich chtělo. Nicméně první jmenovaný se žádného placení pokuty bát nemusí. „Vyhrál jsem sázku, když jsme tipovali, koho v baráži budeme mít, takže jsem v plusu,“ připomněl s úsměvem dlouhán, který při příchodu k perónu výrazně vyčníval nad ostatními cestujícími pohybujícími se po pražském nádraží.

Po mediálních povinnostech už mohl nastoupit do vlaku. Prostředku, se kterým toho během roku na okruhu moc nenacestuje. „Je to příjemná změna. Po takové době, co jsme se neviděli, pořádně pokecáme a bude zábava,“ řekl Veselý.

Sám se na dvorec v Budapešti těší. Kvůli zranění se rozhodl nehrát poslední grandslam sezóny, a tak už je přes čtyři týdny bez zápasového vytížení. „Jeden z důvodů, proč jsem vynechal US Open, byl ten, abych se mohl připravit na Davis Cup. Kdybych riskoval, tak by se mohlo stát, že bych tím odstřelil zbytek sezóny. Teď už týden trénuji a věřím, že se na víkend stoprocentně připravím,“ dodal pětadvacetiletý tenista pocházející z Příbrami.

V Brně se k „pražské partičce“ připojil kapitán Jaroslav Navrátil a Adam Pavlásek.

Konverzace - která se předtím týkala mimo jiné také sobotního extempore Sereny Williamsové - v posledním voze vlaku směřujícího do maďarské metropole se ještě více rozproudila. A tři tenisté se společně se svým „kápem“ o chvíli později proměnili v rozené karbaníky. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Karbaníci na cestách... ?

Příspěvek sdílený Tenisový svět (@tenisovysvetcz),Zář 9, 2018 v 6:27 PDT

Na nádraží Nyugati ale nevystoupí kompletní český tým. Lukáš Rosol dorazí na místo určení později letadlem, protože ještě v pátek pozdě večer bojoval na challengeru v Janově s Dustinem Brownem.

Pak už se bude celá skvadra připravovat na derniéru v rámci starého Davis Cupu…