Španělsko půjde do boje o finále Davis Cupu bez světové jedničky

- Jan Vojkůvka

Zranění kolene, které přinutilo Rafaela Nadala skrečovat semifinále na US Open, bude španělského tenistu stát možnost bojovat o finále Davis Cupu. Světová jednička o víkendu potvrdila, že do francouzského Lille neodcestuje.

Španělsko, jež bude o finále zápolit proti Francii, mělo být s Nadalem výrazným favoritem na postup. Bez své největší hvězdy se však situace týmu lehce komplikuje, a to i přes jinak velmi kvalitní soupisku.

Do Francie odcestuje Feliciano Lopez, Roberto Bautista, Pablo Carreno Busta, Marcel Granollers a Albert Ramos-Vinolas. Poslední jmenovaný nahradil v týmu zraněného Nadala, který měl poprvé od roku 2011 odehrát dva zápasy v Davis Cupu v řadě. Na své vystoupení z dubnového střetnutí s Německem, ve kterém vybojoval dva body, ale nenaváže.

Nadala na newyorském grandslamu během semifinále trápily velké bolesti kolene. Kvůli nim musela světová jednička dokonce skrečovat po dvou setech duel s Juanem Martínem Del Potrem. Místo zápolení na dvorci tak bude snažení svých krajanů sledovat během léčby, jež ho má co nejdříve dostat zpět na kurty. A bude doufat, že se Španělsko poprvé od roku 2012 probojuje do finále.