VIDEO: Nervy a stres před semifinále? Djokovič se synem hopsá po pokoji

- Tomáš Macák

Další velký zápas kariéry čeká Novaka Djokoviče. Pod září světel ve večerním zápase na zaplněném gigantickém stadionu Arthura Ashe vyzve Keie Nišikoriho. Někteří hráči den veledůležitých utkání prožívají v absolutní izolaci a s maximální koncentrací. Že je srbský tenista na okruhu tak trochu speciálním jedincem potvrdil několik hodin před semifinále US Open.

Současná světová šestka se na americkém grandslamu poprvé představila v roce 2005. Od ročníku 2007 se Djokovič při každičkém svém startu na posledním majoru sezóny dostal aspoň do semifinále. Dvakrát celý turnaj vyhrál, a k tomu si připsal ještě dalších, byť neúspěšných, pět finálových účastí.

Teď má šanci vybojovat po Wimbledonu druhý grandslamový vavřín v sezóně. Předposlední krok vede přes Keie Nišikoriho, s nímž před dvěma lety ve stejné fázi prohrál.

Dobré rozpoložení před důležitou bitvou prokázal srbský válečník přes sociální síť Twitter. Na ni nahrál video, na kterém vtipně poskakuje po boku svého syna Stefana po pokoji. Vše se uskutečnilo pod dohledem dcerky Tary. Skoro jako kdyby bylo po sezóně a Djokovič měl prázdnou hlavu nezatíženou psychicky náročnými momenty, mezi které semifinále US Open rozhodně patří.