Nervy jako ze železa! Ósakaová odvrátila všech 13 brejkbolů a čeká ji finále s idolem

- Filip Lefenda

Na čtvrtý pokus to dokázala! Naomi Ósakaová konečně vyzrála na „zakletou“ americkou soupeřku Madison Keysovou a ve svých dvaceti letech se tak může těšit na premiérové grandslamové finále.

Devatenáctá hráčka světového žebříčku neztratila v pátečním semifinále ani jednou servis, když odvrátila všech 13 brejkbolů! Domácí favoritku Keysovou tak přehrála za 85 minut 6:2, 6:4. „Je to trochu zvláštní. Na Madison jsem to nikdy neuměla, je to výborná hráčka,“ věděla Japonka dobře, že jde do utkání s bilancí 0:3 na zápasy. „Snažila jsem se na to ale nemyslet. Jsem opravdu šťastná, že se mi podařilo vyhrát,“ komentovala svůj úspěch přímo na dvorci.

Klíčový moment první sady se udál ve čtvrtém gemu. Keysová vedla na příjmu 40:0, poté měla další možnost při výhodě, Ósakaová ale všechny čtyři brejkboly odvrátila, aby sama následně dvakrát po sobě kradla podání. „Pokaždé, když jsem měla brejkbol, zahrála eso nebo vítězný úder,“ smutnila poražená Keysová, která tak neobhájí loňské finále.

Divoký byl také úvod druhého dějství. Japonka získala hned první soupeřčin servis, posléze při vlastním podání odvracela v maratonském gemu šest šancí protivnice, i tentokrát však Ósakaová prokázala pevné nervy a obstála. Za stavu 4:3 měla Američanka na příjmu ještě jednu možnost, jenže marná sláva. Ósakaová zkrátka klíčové výměny získávala pro sebe.

Teď čeká vítězku letošního turnaje v Indian Wells velké finále proti Sereně Williamsové. „Moc jsem si s ní chtěl zahrát,“ usmívala se při pomyšlení, že si o grandslamový titul zahraje se svým tenisovým vzorem. Favoritkou ovšem nebude.

Ženské finále je na programu v sobotu krátce po 22. hodině našeho času.