Isner vynechá semifinále Davis Cupu, v ohrožení je i Laver Cup

- Jan Vojkůvka

Velká nepříjemnost pro Američany. K semifinálovému utkání Davis Cupu do chorvatského Zadaru budou muset odcestovat bez své jedničky Johna Isnera. Jeden z nejlépe servírujících hráčů na okruhu po vyřazení ve čtvrtfinále US Open totiž dá přednost své rodině, která se v nejbližších týdnech rozroste o prvního potomka!

Isner na probíhajícím US Open vypadl ve čtvrtfinále na raketě Juana Martína Del Potra a dal jasně najevo, že si od tenisu musí na chvíli odpočinout. Jeho důvody jsou přitom přirozené. V druhé polovině září se má jeho manželce Madison narodit dcerka.

Američan se tak rozhodl vynechat semifinálovou bitvu Davis Cupu s Chorvaty, což dozajista nepotěšilo kapitána Jima Couriera. Z lidského hlediska však rozhodnutí světové desítky plně chápe, jelikož rodina musí mít před sportem přednost.

Do Chorvatska, kde se bude hrát 14. až 16. září, tak byli nominováni Jack Sock, Sam Querrey, Steve Johnson, Mike Bryan a Frances Tiafoe.

Isner zároveň připustil, že v ohrožení může být i jeho účast na Laver Cupu, který se hraje v Chicagu o týden později. „Zatím stále platí, že jsem se k hraní zavázal. To určitě není na škodu, když přislíbíte účast. Ale uvidíme, co se stane,“ podotkl Isner.

„Naštěstí se to hraje v Americe, ale všichni víme, co je na prvním místě. Je to moje žena a dcera. Uvidíme, co bude. Když budu moci hrát, tak skvělé. Když nebudu moci hrát, taky skvělé,“ dodal.