Po ráně od umpiru přišla facka od pořadatelů: Snaží se nás znevýhodnit, zuří Krejčíková

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Postup do semifinále doslova vydřely. Krejčíková se Siniakovou utekly proti Schuursové s Mertensovou z mečbolu. Obrat dokonaly i díky Krejčíkové obětavosti, která dvojici přinesla mečbol úderem, po kterém zapadla do konstrukce umpiru. S modřinami půjdou české naděje do bitvy o finále o necelých čtyřiadvacet hodin později. Minimální čas na odpočinek české deblistky pobouřil.

Stav 5:3 ve třetím setu. Krejčíková na servisu. Shoda. Češky byly v tu chvíli dva míčky od postupu do semifinále. Krejčíková za žádnou cenu nechtěla důležitý bod prohrát. „Byl to krátký míč od soupeřek. Říkala jsem Katce, že to má, ona tam ale neběžela. Musela jsem já.“

A Krejčíková běžela... Úder zahrála, po odehrání se však dostala až k lavičkám u sítě. „Šlápla jsem na batoh soupeřek, byl strašně blízko. Nějak jsem se pod tu lavičku rozhodčího zapasovala,“ popisovala Krejčíková.

Do úderu šla Krejčíková skutečně neohroženě. Věděla, že se hraje o mečbol, či brejkbol, který by mohl vrátit soupeřky do zápasu. „Moje první otázka byla, jestli byl dobrý, nebo ne. To bylo v ten moment nejdůležitější, jestli máme mečbol, nebo budeme čelit brejkbolu,“ pokračovala Krejčíková, která trefila lajnu.

„Tohle vítězství z nás udělalo ještě silnější tým!“ říkala znovu Krejčíková o tom, jak ustály mečbol soupeřek a samy ho vydřely v neuvěřitelné výměně. Až po zápase se začala tenistka zajímat o to, jak moc jí náraz ublížil. „Jsem dost pobitá,“ popisovala českým novinářům. Naraženou prý má celou levou ruku, má na ní modřiny.

Horší je, že Češky mají minimum času na odpočinek. Od konce čtvrtfinále do startu semifinále nemají ani čtyřiadvacet hodin. Navíc proti nim bude stát hodně silný pár. S dvojicí Vandewegheová – Bartyová mají zápornou bilanci. Letos se oba páry potkaly dvakrát, Siniaková s Krejčíkovou uhrály pouhé čtyři gemy (za oba zápasy dohromady). Obě střetnutí však proběhla v první polovině sezony – ještě před dvěma letošními grandslamovými tituly Češek.

„Hrají hodně agresivně, Bartyová výborně čte hru. Když k tomu přidáme Coco a její servis, tak je to skutečně nepříjemná dvojice. Jsou ale pořád hratelné, musíme být aktivní a agresivnější. Dáme do toho maximum,“ burcuje Siniaková.

Rozjetá Krejčíková si ale pocit ze zvláštního nasazení zápasu nenechala pro sebe a řekla: „Upřímně mě mrzí, jak tady mají nesmyslný program. Nedává to smysl. Měly jsme dva dny volna, teď jsme hrály poslední, skončily o půl osmé a hned další den hrajeme semifinále,“ říkala Krejčíková, která cítila, že ze všech semifinálových párů je jich výchozí pozice nejhorší: „Myslím si, že se nás určitě snaží znevýhodnit,“ nedopustila si poznámku na adresu pořadatelů.

„Když už je program venku, tak s tím nic neuděláte. Můžeme říct, že se nám to nelíbí,“ uvedla Siniaková. S připomínkou šly hráčky i za supervisorkou. Jaké odpovědi se tedy deblistky dočkaly? „Jen řekla, že je to tak naplánované a prostě to tak vyšlo,“ popsala Krejčíková.

Možná pořadatelé svým rozhodnutím české deblistky jen vyburcovaly k tomu, aby ve čtvrtek na dvorci Louise Armstronga předvedly ještě lepší výkon. Siniaková s Krejčíkovou budou připravené na kurtu znovu nechat všechno – přesně jako ve čtvrtfinále.