Očekáváme vyprodáno, zaznělo na tiskovce k finále Fed Cupu. Dorazí sestry Williamsovy?

- Filip Lefenda, Jakub Slunečko

Ve středu v poledne putovaly do prodeje vstupenky na listopadové finále Fed Cupu, v němž české tenistky přivítají reprezentaci Spojených států amerických. Při této příležitosti se uskutečnila i tisková konference.

„Chystat finále dvou nejúspěšnějších týmů historie bude velká událost,“ pronesl na úvod tiskové konference majitel pořádající agentury Česká sportovní Miroslav Černošek. „Čekám nejsilnější sestavu. Mluvil jsem s našimi holkami a upozornil je, že může jít o poslední domácí finále,“ narážel na to, že by se po obrovských změnách v Davisově poháru mohla revoluce dotknout i týmové soutěže žen.

„Očekáváme vyprodáno, v Praze možná hrajeme naposledy,“ pokračoval Černošek s tím, že příští ročník rozehrají české tenistky proti Rumunsku v Ostravě. „Američanky si daly na plakáty obě sestry Williamsovy. To znamená, že obě musely přislíbit, že v případě nominace přijedou,“ očekává Černošek v listopadu skutečný tenisový svátek.

V podobném duchu pokračoval také kapitán Petr Pála. „Škoda, že mohou za každý stát nastoupit jenom čtyři hvězdy. Já i kapitánka Ameriky budeme mít těžkou práci při škrtání jmen. Moc bych si přál, aby přijela Serena, i když by to pro nás bylo těžší utkání,“ pronesl sportovně bývalý vynikající deblista. „Pokud Serena s Venus nepřijedou, bude to stále obrovsky těžký zápas. S Američankami jsme nikdy nevyhráli, prohráli jsme doma v Brně i loni na Floridě. Teď je nejvhodnější chvíle jim to vrátit,“ burcuje Pála.

Vstupenky na listopadové finále šly do prodeje ve středu v poledne. „Kapacita O2 arény pro finále Fed Cupu je 14 tisíc míst. Očekáváme, že se bude prodávat rychle,“ sdělil tiskový mluvčí českého týmu Karel Tejkal. „Mám radost, že je u nás o tenis tak obrovský zájem. Diváci zde umí u tenisu fandit více než v Americe,“ liboval si pro změnu kapitán Pála.

Ten se na tiskové konferenci rozhovořil i na téma aktuální formy svých krajanek. „Karolína prohrála se Serenou, sama říkala, že by čtvrtfinále před turnajem brala. Petra narazila na běloruský válec Sabalenkovou. Má za sebou výbornou sezonu, i když na grandslamech asi chtěla víc. Pro mě je potěšující, že při Fed Cupu vždy předvádí výkony na hranici možností,“ zhodnotil vystoupení dvou nejlepších Češek na aktuálně vrcholícím US Open.

Opřít se ale Pála může i o Barboru Strýcovou, Lucii Šafářovou či deblistky Kateřinu Siniakovou s Barborou Krejčíkovou, které ve Flushing Meadows útočí na třetí grandslamový titul v řadě. „Nesmíme zapomenout ani na Markétu Vondroušovou, která došla do osmifinále. Opět ukázala talent a téměř z ničeho udělala výsledek,“ chválil kapitán devatenáctiletou ranařku.

Finále proti Spojeným státům americkým je na programu ve dnech 10. a 11. listopadu v pražské O2 aréně. „Nejsem pověrčivý, ale hotel a šatnu pro domácí finále měnit nebudeme. Půjdeme i do stejných restaurací, žádné velké změny,“ odlehčil na závěr tiskové konference Petr Pála.

Vstupenky lze zakoupit v síti Ticketportal, ceny startují na 990 korunách.